Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dimitry romanchuck dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 september 2014

Förhandlingarna hos SEM avslutade

14 av IF Metalls medlemmar pĂ„ SEM i ÅmĂ„l sĂ€gs upp efter att förhandlingarna slutförts.
Varslet om uppsÀgningar lades i slutet av augusti och berörde 14 av de dÄ cirka 60 kollektivanstÀllda, plus 10 tjÀnstemÀn. Anledningen till varslen var att SEM har tappat order och pÄ att man genomför vad som kallas "förbÀttringsÄtgÀrder", det vill sÀga rationaliseringar genom en högre grad av automation i produktionen.

De som sÀgs upp kommer att lÀmna företaget i tre omgÄngar, berÀttar Per KÀllvik. De första gÄr efter tvÄ mÄnader. NÀsta grupp har fem mÄnaders uppsÀgningstid och den tredje gruppen har Ätta mÄnader. Det betyder att vissa stannar kvar fram till semestern nÀsta Är. UppsÀgningstiderna Àr alltsÄ lÀngre Àn vad som normalt skulle varit fallet.

IF Metall har fört fram en idĂ© om att företaget ska sĂ€tta av pengar till en utbildningspott. Som mall för den insatsen ser IF Metall den pott som togs fram vid nedlĂ€ggningen av Megtec i ÅmĂ„l.

– Erfarenheterna frĂ„n Megtec var vĂ€ldigt positiva, förklarar Per KĂ€llvik. MĂ„nga tog vara pĂ„ möjligheten att fĂ„ ekonomiskt stöd till att utveckla sin kompetens och det ledde i flera fall till nya jobb.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1