Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© enruta dreamstime.com Teknik | 26 september 2014

Nordic Innovation House öppnar i Silicon Valley

Ett nytt nordiskt innovationskontor har nu slagit upp dörrarna i Silicon Valley. HÀrifrÄn ska man hjÀlpa nordiska aktörer att hitta mentorer, samarbetspartners och utvecklingsmöjligheter.
Nordic Innovation House, som ligger i centrala Palo Alto i Kalifornien, fungerar som kontorsplats, inkubator och resurscenter för nordiska teknikföretag. Genom Nordic Innovation House ska unga teknikbolag frÄn de nordiska lÀnderna fÄ kontakt med mentorer, investerare och samarbetsparters som ger företagen möjlighet att utvecklas och vÀxa.

Kontoret startade som ett norskt initiativ för tvÄ Är sedan och blev sÄ pass framgÄngsrikt att man dÀrför har beslutat att expandera erbjudandet till startup-företag frÄn alla de nordiska lÀnderna. Finansieringen kommer huvudsakligen frÄn Nordic Innovation, ett organ inom Nordiska ministerrÄdet, i samverkan med VINNOVA och de övriga lÀndernas sÄ kallade bryggorganisationer.

– Genom att samarbeta i form av Nordic Innovation House kan vi sĂ€nka trösklarna för unga teknikbolag att komma in i affĂ€rslivet i Silicon Valley och erbjuda en sprĂ„ngbrĂ€da för nĂ€sta Skype eller nĂ€sta Zendesk. Vi kommer bland annat att underlĂ€tta för startup-företag att komma i kontakt med vassa mentorer, investerare och samarbetsparters, sĂ€ger Anne Lidgard, som arbetar i Silicon Valley för VINNOVA.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2