Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hannu viitanen dreamstime.com Komponenter | 29 september 2014

Nordic Semiconductor ASA öppnar R&D-anläggning i Uleåborg

Ultra low power (ULP)-specialisten Nordic Semiconductor ASA öppnade i förra veckan ett nytt utvecklingscenter i finska Uleåborg. En anledning är teknologikompetensen som finns efter uppsägningarna i regionen.
Halvledarföretaget Nordic Semiconductor Asa, med bas i Norge, kommer att dra nytta av neddragningarna som gjorts hos bland annat Microsoft/Nokia och Broadcom i regionen runt Uleåborg. Det nya utvecklingsteamet kommer att arbeta när Nordics befintliga i Trondheim, Oslo och Krakow.

"Under det senaste året har vi upplevt en stor tillväxt i efterfrågan på våra produkter och särskilt vår banbrytande teknik inom Bluetooth Smart trådlösa produkter. Eftersom Nordic ständigt siktar mot att vara ledande inom anslutningsteknik stärker vi våra FoU-resurser genom att lägga till högt kvalificerade ingenjörer från det IT-nav som har byggts i norra Finland under de senaste åren ", säger Svenn-Tore Larsen, vd på Nordic Semiconductor ASA .

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1