© tilltibet dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 oktober 2014

Stänger Sharp den polska enheten?

Sharp har skrivit ett bindande avtal med slovakiska företaget Universal Media Corporation (UMC) och turkiska Vestel Tİcaret A.Ş. (Vestel), med avsikten att skapa allianser för vitvaror och audiovisuella produkter.
Allt sedan 2008 och den ekonomiska nedgången har Sharps europeiska enheter fört en kamp mot klockan. LCD TV-divisionen har dragits med stora förluster. Sharp har försökt styra upp situationen genom att öka produktivitet och lönsamhet.

Det senare är dock fortfarande ett problem och pressen ökar på grund av sjunkande priser. Sharp har därför ingått i ett avtal med UMC för att licensiera ut varumärket. Samtidigt kommer man också att ingå i ett avtal med Vestel om försäljning och marknadsföring för vitvaror.

Sharp har också inlett diskussioner om försäljning av SMPL (Sharp Manufacturing Poland Sp. zo.o.), tillverkningsbasen i Polen för LCD TV, som i sådana fall köps av UMC.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1