© lavitreiu dreamstime.com Embedded | 02 oktober 2014

Människa och maskin – det blev just personligt

Banden som förenar människa och maskin håller i skrivande stund på att ta ytterligare ett steg mot det personliga. Finska Elektrobit och amerikanska Nuance arbetar med språkförståelse för en virtuell bil-cockpit.
Projektet med den virtuella Cockpiten använder sig av nya Audi TT Roadster. Tanken är att föraren ska kunna samtala med bildens infotainment- och navigationssystem. Företagen säger att det ska kunna ske på samma sätt som du konverserar med dina vänner. Med röstkommandon kan förare komma åt systemmenyerna, telefon, radio, media och navigation utan att behöva lära sig precisa röstkommandon.

"Naturlig språkförståelse är en integrerad del av Audis revolutionerande Virtual cockpit-koncept och gör in car-upplevelsen lika intuitiv som körningen," säger Markus Schupfner, Executive Vice President Operations, på EB:s Automotive Business Segment. "Den virtuella cockpiten är en milstolpe för HMI-utveckling och skapar förutsättningar för en ny industristandard."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1