© lavitreiu dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 oktober 2014

Tobii i samarbete med Ontarios spelutvecklingsprogram

Svenska ögonstyrningsbolaget Tobii och Universitetet i Ontario, Kanada, meddelar nu att de kommer att samarbete.
Samarbetet innebär att studenter får tillgång till Tobii EyeX, hårdvara för ögonstyrning, för att stödja universitetets spelutveckling och entreprenörsprogram. Samarbetet är del av Tobiis spelutvecklingsprogram riktat mot universitetsstudenter

Förutom hårdvaran kommer Tobii också att tillhandahålla utvecklingskit och stöd till studenter i programmet.

– Vi är stolta över att kunna säga att Kanada har den tredje största spelindustrin i världen - och vi har uppnått denna status genom att fortsätta att ge nästa generation av utvecklare den senaste tekniken, säger Dr Pamela Ritchie, dekanus, fakulteten för Business och informationsteknik, UOIT. Vårt samarbete med Tobii kommer att ge våra studenter möjlighet att utforska obegränsade tillämpningar av eye tracking och kommer att ge dem förutsättningar att skapa framtidens spel med helt nya sätt för användare att interagera med och fördjupa sig i spel.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1