© kongsberg Elektronikproduktion | 17 oktober 2014

Kongsberg Maritime levererar avancerad sensorlösning

Kongsberg ska leverera två stycken havsobservatorier till CAGE, Centre for Arctic Gas Hydrate, för användning utanför Svalbards kust.
Observatorierna blir fristående, avancerade, autonoma sensorsystem med en rad olika sensorer integrerade. De kommer att användas under 12 månaders kontinuerlig drift på Arktis havsbotten. Observatorierna drivs av batteri-paket och kan trådlöst hålla kontakt med ytan genom akustisk kommunikationsteknik.

– Det är första gången som forskning görs på hela systemet gällande metanutsläpp från havsbotten till atmosfären. För att mäta dessa utsläpp behöver vi mycket instrument som är i framkant av utvecklingen, säger Benedicte Ferré, teamledare på CAGE med ansvar för observatorierna.

Utrustningen kommer att användas som instrument i CAGE:s forskning om frusna metanhydrater under havsbottnen i arktiska områden och uppföljning av metangasläckor från naturliga processer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1