Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 05 april 2002

Jätteorder till ABB

ABB fÄr bestÀllning vÀrd 50 MUSD pÄ kraftlÀnk i USA. HögspÀnningssystem ska öka överföringskapaciteten mellan kraftnÀt.
ABB har fÄtt en bestÀllning vÀrd 50 MUSD för att installera en HVDC-lÀnk (kraftöverföringssystem med högspÀnd likström) mellan de östra och vÀstra kraftnÀten i USA.

Enligt kontraktet ska ABB konstruera, bygga och installera systemet som lÀnkar samman de bÄda kraftnÀten. Projektet Àr ett samarbete mellan tvÄ amerikanska kraftbolag: Basin Electric Power Cooperative i Bismarck, North Dakota och Black Hills Power i Rapid City, South Dakota.

HVDC-systemet - kallat "Rapid City Tie" pÄ grund av nÀrheten till Rapid City i South Dakota - kommer att öka kapaciteten för utbyte av högspÀnd kraft mellan de tvÄ kraftnÀten pÄ 200 MW. LÀnken kommer att anvÀndas av de bÀgge kraftbolagen för att möta ökande kraftbehov i sina respektive marknader.

"Rapid City Tie visar hur kraftöverföringssystem med HVDC snabbt kan ge en kraftkund ökad kapacitet," sÀger Richard Siudek, vice vd och chef för ABB:s division Utilities. "I detta projekt utnyttjar vi ABB:s kunskap för att leverera ett kostnadseffektivt system till Basin Electric Power Corporation pÄ bara 19 mÄnader.

Rapid City Tie berÀknas tas i kommersiell drift under oktober 2003. Förutom att lÀnken möjliggör kraftöverföring i öst-vÀstlig riktning, sÄ kommer lÀnken ocksÄ att fungera som spÀnnings- och frekvensstöd vid störningar i vardera nÀten.

VÀxelspÀnningsnÀten i östra och vÀstra USA Àr inte synkrona, vilket krÀver speciell teknik för att de ska kunna sammanlÀnkas. ABB var först med HVDC-teknologin - idag en vÀlbeprövad teknik - för att integrera asynkrona kraftnÀt. HVDC Àr den mest anvÀnda lösningen för att nÄ denna typ av sammanlÀnkning. ABB Utilities, Power Systems, i Ludvika Àr ansvarigt för kontraktet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2