© edhar yralaits dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 oktober 2014

ABB och Vestas ska ge Afrikas landsbygd el

ABB samarbetar med danska Vestas för att hjälpa samhällen på den afrikanska landsbygden utanför det fasta elnätet att få tillgång till prisvärd och miljövänlig el.
ABB och Vestas ska tillsammans leverera kraft- och systemintegrationsteknik för mikronät avsedd att ge elförsörjning
till samhällen utanför det fasta elnätet. Samarbetet syftar till att bygga hybridsystem lämpade för avlägsna områden med begränsad infrastruktur genom att kombinera fabriksrenoverade vindturbiner från Vestas med ABB:s teknik för kraftstabilisering av mikronät.

"Vi är stolta över att delta i utvecklingsprogrammet Wind for Prosperity", säger Claudio Facchin, chef för ABB:s division Power Systems. "Vi vill hjälpa avlägsna samhällen att dra nytta av miljövänlig vindkraftsbaserad el och stabila elleveranser. ABB:s beprövade teknik för mikronät kommer att öka användningen av förnybar
energi och samtidigt sänka kostnaderna för fossilt bränsle och säkerställa en elkvalitet på nivå med nationella elnätet."

Wind for Prosperity är en möjlighet för näringsliv, regeringar och finansinstitut att höja levnadsstandarden och generera riskjusterad avkastning för investerare. Programmet fokuserar initialt på landsbygden i Kenya, där 13 samhällen med totalt drygt 200'000 invånare har identifierats som potentiella projektområden. Planeringen sker i samordning med landets energidepartement, energibolaget Kenya Power and Light Company och andra statliga
myndigheter.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2