© daimy dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 oktober 2014

Saab kritar med Brasilien – Gripen-plan för 39 miljarder

Saab har ingått ett avtal med den brasilianska regeringen (försvarsministeriet genom Aeronautics Command, COMAER) som omfattar utveckling och produktion av 36 Gripen NG till det brasilianska flygvapnet.
Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka 39,3 miljarder kronor. Därutöver har Saab och COMAER tecknat ett avtal rörande industrisamarbete med betydande tekniköverföring från Saab till brasiliansk industri.

Det var den 18 december 2013 som Brasilien, inom ramen för utvärderingsprogrammet F-X2, valde Gripen NG som landets nästa generations stridsflygplan. Sedan dess har parterna förhandlat för att ingå ett avtal. Nu är alltså avtalet ingått.

Avtalet omfattar 28 ensitsiga och 8 tvåsitsiga Gripen NG. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka 39,3 miljarder kronor. Saab och COMAER har även ingått ett avtal om industrisamarbete, inklusive tekniköverföring till brasiliansk industri, som ska utföras under cirka tio år.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1