Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© krzysztof gorski dreamstime.com Elektronikproduktion | 30 oktober 2014

Succédagar för Luleå-företaget

Luleå-företaget Index Braille är ledande inom sin nisch. Och bra dagar ser det ut att vara i Luleå, den stundande vintern till trots.
Luleå-företaget Index Braille verkar inom nisch-segmentet skrivare som arbetar med punktskrift för synskadade. Företaget har en global marknadsandel på mellan 60-70 procent skriver Sveriges Radios P4 Norrbotten – och försäljningen ökar.

Exempelvis utrustar många brasilianska skolor idag sin verksamhet med punktskrifts-skrivare. Det här gör att företaget nu kan anställa fler och satsa på utveckling. Nu hoppas man också på att ta steget till Asien där en stor marknad ligger öppen.

– De har ju fler blindskolor än vad de har punktskrivare så där finns ett enormt uppdämt behov. Det har ju kommit en massa direktiv i alla världsdelar att man ska inkludera blinda i det normala informationsflödet, säger Björn Löfstedt, ägaren och grundaren, till P4 Norrbotten.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 00:02 V9.5.0-2