© dr911 dreamstime.com Elektronikproduktion | 31 oktober 2014

Sista dagen for Nokias Chennai-fabrik

Det är inte jättesvårt att bli lite dramatisk eller till och med lite sentimental, det är ändå på sett och vis (gamla) Nokias sista andetag.
Det är den sista dagen som Nokias fabrik i indiska Chennai är i rullning. Från och med imorgon (den första november) är fabriken stängd.

Chennai fabriken har varit något av Nokias blindtarm efter att den uteslöts ur förvärvsavtalet med Microsoft. På grund av en skattetvist med den indiska regeringen, kunde inte Chennai-fabriken inkluderas i Microsoftaffären. Därför togs beslutet att stänga den. I avsaknad av ytterligare order från Microsoft, avbryter nu Nokia produktionen vid Chennai.

Det exakta antalet anställda idag i Chennai-fabriken har inte kunnat bekräftas, men i mars hade cirka 5'000 av 6'600 anställda valt att gå frivilligt via det pensionssystem som Nokia erbjöd, skriver Zee News.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1