Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mikhail mishchenko dreamstime.com Embedded | 05 november 2014

Vinnare av Swedish Embedded Award korade

Som alla vet sÄ Àr Embedded Conference Scandinavia i full gÄng pÄ KistamÀssan, och inslaget Swedish Embedded Award har nu gÄtt av stapeln för tolfte gÄngen.
Som vanligt delades priset ut i tre kategorier: Företag, Student samt Micro/Nano.

I kategorin Företag vann Kontigo Care (produktÀgare) och Prevas (utvecklingspartner), med bidraget TripleA. TripleA hjÀlper alkoholister att fullfölja vÄrdplanen genom att kontinuerligt och automatiskt sÀnda information till vÄrdgivaren om vÄrdtagarens framsteg och avvikelser. Systemet utgörs av en trÄdlös alkomÀtare, en mobilapplikation samt en databas.

I kategorin Student vann Oscar Edvardsson, Chalmers Tekniska Högskola, med bidraget, MÀtutrustning vid ventilering av nyfödda. Systemet bestÄr av en mÀtmodul som monteras i en engÄngsmask (hindrar smittspridning). Modulen berÀknar luftflödet utifrÄn det uppmÀtta trycket och skickar de viktiga kliniska parametrarna till en basstation. Masken Àr kompatibel med nuvarande utrustning. MÀtmodulen innehÄller all nödvÀndig elektronik och kommunicerar trÄdlöst med basstationen (Bluetooth). Studentpriset bestÄr av ett stipendium pÄ 50'000 kronor.

Trimble AB vann Mikro/nano-priset med V10 Imaging Rover, ett integrerat kamerasystem som kan ta 360-graders panoramabilder för dokumentation och mÀtning i bilderna. En bild ger tillrÀcklig information för att skapa en noggrann 3D-modell eller i efterhand mÀta upp punkter som tidigare hade krÀvt ett nytt besök och nya bilder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1