Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 09 april 2002

Autolivs förvärv av VRE klart

Autoliv har nu slutfört förvärvet av det amerikanska företaget Visteon Restraint Electronics (VRE) som tillverkar elektronik för bilsäkerhetsystem.
Autoliv fick nyligen de nödvändiga tillstånden för denna affär som offentliggjordes i förra månaden.

Den verksamhet som Autoliv köper bedrevs ursprungligen av Ford. För tre år sedan lade Ford in sin komponentverksamhet i det nybildade Visteon och börsnoterade bolaget.

Verksamheten omsätter ca 1,5 miljarder kronor och har 350 anställda. Alla anställda finns i Nordamerika. Drygt 100 av dem arbetar med kvalificerad elektronikutveckling. Genom förvärvet får därför Autoliv utveckling och tillverkning av elektronik också i Nordamerika, där koncernens verksamhet hittills varit begränsad till krockkuddar, säkerhetsbälten och bilrattar. Avtalet medför också att Visteons produktion av bilsäkerhetselektronik i Portugal flyttas till Autolivs fabriker.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1