Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dimitry romanchuck dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 november 2014

Volvo satsar på Kina

Volvo Cars verksamhet i Daqing, Kina, utökas nu till att bli en av Kinas mest avancerade bilfabriker, uppger Volvo i ett pressmeddelande. Deras första produkt blir nya versionen av XC90 SUV.
Avanceringen i Daqing Àr den senaste i en rad av utökningar frÄn Volvos sida. I oktober gick de ut med att de ska införa ett tredje skift i fabriken i Torslanda och dÀrmed skapa 1300 nya jobb. För ett par dagar sedan blev det ocksÄ klart att de ska starta en XC60-produktion i Chengdu, Kina, vilket leder till runt 500 nya jobb.

Samtidigt har DI gÄtt ut med att uppemot 3000 anstÀllda kan tvingas lÀmna, enligt initierade uppgifter som de hÀnvisar till och i januari i Är meddelade Volvo att 4400 tjÀnstemÀn, varav 1300 i Sverige, skulle tvingas lÀmna. Volvo har i omgÄngar tidigare aviserat besparingar pÄ 10 miljarder kronor runt om i vÀrlden, enligt DI. Volvos presschef bekrÀftar ingenting om jobben,
"Det Àr ren spekulation frÄn Dagens Industris sida. Vi kommer att Äterkomma nÀr vÄra respektive genomlysningar Àr fÀrdiga", sÀger Kina Wileke, presschef pÄ Volvokoncernen, till TT.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2