Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kockums AB Teknik | 14 november 2014

Saab ger inte upp kampen om storordern

Saab fortsÀtter jaga storordern frÄn Australien. Nu har de lÀmnat in ett konkret, skriftligt bud, bekrÀftar affÀrsomrÄdeschefen Gunilla Fransson för Dagens industri.
Australien befinner sig i ett projekt dÀr man förnyar sina sjöstridskrafter. Det innebÀr att landets sex ubÄtar av Collinsklass ska ersÀttas med upp till tolv nya ubÄtar. KostnadsberÀkningarna för detta ligger pÄ runt 36 miljarder dollar, motsvarande 233 miljarder svenska kronor, enligt Di. Tidigare har det sett ut som om Australien har lutat mot att vÀnda sig till Japan för den gigantiska ordern, och ubÄtar av Soryu-klass. Nu har Saab klivit fram och lagt fram ett bud till det australiensiska försvarsdepartmentet, enligt Di.

"Den australiensiska kunden har gĂ„tt ut och sagt att de vill ha det hĂ€r under 20 miljarder australiensiska dollar. Och vi har sagt att vi kan möta deras mĂ„lbild”, sĂ€ger Gunilla Fransson till Di.

20 miljarder australiensiska dollar motsvarar ungefÀr 130 miljarder svenska kronor. Till Di sÀger Gunilla Fransson att Saab Àr öppna för mÄnga typer av lösningar, allt ifrÄn att ta pÄ sig hela produktionen till att hjÀlpa till med produktion i Australien. De Àr Àven öppna för att leverera egna system. Det Àr oklart nÀr Australien vÀntas ge besked enligt Di.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1