Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© /Fun General/2012/ Elektronikproduktion | 25 november 2014

PerkinElmer köper Perten

PerkinElmer har undertecknat avtal om att förvÀrva Perten Instruments Group AB.
PerkinElmer, Inc. har undertecknat ett avtal om att förvÀrva Perten Instruments Group AB, som arbetar med avancerade analysinstrument för kvalitetskontroll av livsmedel, spannmÄl, mjöl och foder, av Valedo Partners Fund I AB, familjen Perten och ledande befattningshavare i bolaget.

Perten omsÀtter i dag mer Àn 50 miljoner euro med försÀljning i fler Àn 100 lÀnder. PerkinElmer Àr en diagnostikaktör fokuserad pÄ att förbÀttra hÀlsa och sÀkerhet för mÀnniskor och miljö. Bolaget arbetar med detektion, bildbehandling, laboratorietjÀnster och informatiklösningar inom diagnostik, biovetenskap och miljötillÀmpningar. Företaget omsatte cirka 2,2 miljarder dollar 2013, har cirka 7,600 anstÀllda och har kunder i mer Àn 150 lÀnder.

"Jag Àr mycket stolt över vad Perten har uppnÄtt pÄ marknaden. Sedan 2010 har vi accelererat vÄrt arbete med att utveckla och lansera innovativa produkter och tjÀnster och vi har kraftigt utökat vÄr försÀljnings- och serviceorganisation pÄ bÄde befintliga och nya marknader. Perten har uppskattat att arbeta med Valedo och vÀlkomnar nu PerkinElmer som ny Àgare, som vi Àr övertygade om kommer att kunna bidra med betydande resurser och kompetens för att vidareutveckla och vÀxa vÄr verksamhet."sÀger Sven Holmlund, vd för Perten Instruments Group AB.

Köpeskillingen ligger pÄ 266 miljoner dollar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-2