Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tobii Elektronikproduktion | 26 november 2014

Esinomed och Tobii ger kirurger hands-free tillgång till information

Tobii Technology samarbetar med Esinomed, en leverantör av displaylösningar för medicinska och industriella ÀndamÄl, kring vÀrldens första eyetracking-lösning som integreras med sjukhusets PACS-system.
Lösningen som kallas EyeSeeMed ger kirurger Ätkomst till bild- och patientdata i sterila operationsmiljöer utan att de behöver röra skÀrmar eller tangentbord.

– PĂ„ Tobii Ă€r vi oerhört glada över att vara en del av detta historiska framsteg inom den medicinska industrin, sĂ€ger Oscar Werner, affĂ€rsomrĂ„deschef för Tobii OEM Solutions. EyeSeeMed kommer att ge kirurger Ă„tkomst till kritiska och tidskĂ€nsliga uppgifter i operationssalen genom att helt enkelt anvĂ€nda blicken som styrmekanism nĂ€r de tittar pĂ„ en skĂ€rm. Komplexiteten mellan de medicinska bildhanterings instrument och kirurgen minskar vilket i sin tur gör processen mer effektiv och sĂ€ker.

– Äntligen kan kirurger sjĂ€lva fĂ„ fram och berabeta relevant data och information under en operation utan att behöva lĂ€mna den sterila miljön i operationssalen eller att vara beroende av assisterande personal för bildbehandling sĂ€ger Peter Spagl, VD för Esinomed GmbH.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2