Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© designersart dreamstime.com Analys | 28 november 2014

Blygsam tillväxt under 2014

Svagare Àn förvÀntad tillvÀxt i euroomrÄdet och pÄ tillvÀxtmarknaderna, kommer att resultera i att den europeiska EMS-industrin endast kommer att uppleva en blygsam tillvÀxt under 2014.
Den snabbt försĂ€mrade geopolitiska situationen, i kombination med den ekonomiska nedgĂ„ngen under andra halvan av 2014 – bĂ„de i Europa och globalt – kommer att fortsĂ€tta dĂ€mpa efterfrĂ„gan och resultera i att det nuvarande marknadslĂ€get för den europeiska EMS-industrin hĂ„ller i sig under 2015.

Mot denna bakgrund av lĂ„g tillvĂ€xt uppskattar Reed Electronics Research att Ă„r 2015, kommer de totala intĂ€kterna för den europeiska EMS-industrin uppgĂ„ till 26,07 miljarder euro, med merparten – 15,11 miljarder euro – frĂ„n företag i Central- och Östeuropa (CEE) Mellanöstern och Nordafrika, (MENA) och andra lĂ€nder. Företag frĂ„n VĂ€steuropa kommer att stĂ„ för 10,95 miljarder.

TillvÀxten vÀntas fÄ ett viss uppsving under perioden till 2018, dÄ de totala europeiska intÀkterna vÀntas nÄ Euro 27,81 miljarder euro.

Även om industrin bestĂ„r av över 1'000 företag, sĂ„ domineras den av ett fĂ„tal globala aktörer. Top 3 Ă€r: Foxconn, Flextronics och Jabil, vilka stod för cirka 44% av intĂ€kterna under 2013, med nĂ€stan 90% frĂ„n anlĂ€ggningar i CEE. Som svar pĂ„ svagare efterfrĂ„gan frĂ„n slutmarknaden och en viss migration av tillverkning till Asien, har produktionen skalats ner under de senaste Ă„ren. Varje upptrappning i överföringen av volymtillverkning till Asien kan ha en pĂ„taglig inverkan pĂ„ de totala EMS-intĂ€kterna i regionen och i Europa som helhet.

Reed Electronics Research rÀknar med att det kommer att ske ytterligare konsolidering inom industrin pÄ grund av prispress och den lÄngsamma ekonomisk tillvÀxten. Men Àven pÄ grund av krav pÄ att bredda och fördjupa design, utveckling och eftervÄrdstjÀnster till kunder.

Det hĂ€r Ă€r en ”teaser” inför vad som komma skall. En djupdykning i Ă€mnet sker pĂ„ scenen under Tec Göteborg den 29 januari 2015. Lokalen Ă€r Eriksbergshallen Hotell 11. Att deltaga under dagen Ă€r kostnadsfritt och utöver förelĂ€sningar finns det ocksĂ„ ett mĂ€ssgolv med utstĂ€llare verksamma inom elektronikvĂ€rlden. LĂ€nken till anmĂ€lan hittar du hĂ€r.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2