Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yuri arcurs dreamstime.com Teknik | 28 november 2014

Lafon utser SunDrive som svensk representant

Franska Lafon utser SunDrive som svensk representant för deras smarta snabbladdare för elbilar.
Det franska företaget Lafon Àr en leverantör av kompletta installationer för bensin- och gastankningsanlÀggningar. Under 2010 introducerade man snabbladdare för elbilar utvecklade i samarbete med bla. BMW, VW och Renault. Företaget fick nyligen en referensorder pÄ 180 laddplatser för installation i Paris.

Lafons smarta snabbladdare Àr utrustade för de tre standarder som idag förekommer pÄ moderna elbilar och kan konfigureras enligt kundens önskemÄl: CHAdeMO, CCS(Combo) och AC-laddning. Laddstationerna har kommunikation via OCPP för kommunikation med backoffice för tjÀnster som betalning och service. Snabbladdarna har en mycket robust konstruktion i rostfritt stÄl, vÀl anpassade för det svenska klimatet.

Lafon har nu utsett SunDrive som svensk representant. SunDrive, med rötter i Lund och Höllviken, Àr ett teknikbolag med inriktning pÄ laddning av elbilar.

Bolaget har bl.a varit projektledare för Tesla’s byggnation av supersnabbladdare i Sverige. Under Ă„ret har 13 stationer fĂ€rdigstĂ€llts, frĂ„n Löddeköpinge i söder till Krokom i norr.

”Lafon Ă€r den senaste pusselbiten i vĂ„r produktpalett.” SĂ€ger SunDrive’s VD Peter BĂ€ckström. ”Nu Ă€r vi det enda företag i Sverige som levererat laddare för elbilar i spannet 1 – 135kW. Vi ser verkligen fram emot detta samarbete.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1