Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rasa messina francesca dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 december 2014

Nevs: Asiatisk OEM tar över

Nevs ansökan om förlÀngd företagsrekonstruktion innehÄller en avsiktsförklaring om en direktinvestering i Nevs frÄn en asiatisk OEM:are.
Den 29 augusti 2014 lÀmnade Nevs in en ansökan om företagsrekonstruktion till tingsrÀtten. Ansökan beviljades samma dag, varvid Lars Eric Gustafsson utsÄgs till rekonstruktör. Nevs har idag lÀmnat in en ansökan dÀr de ber att företagsrekonstruktion ska tillÄtas fortsÀtta i ytterligare tre mÄnader.

Anledningen till den nya ansökan om förlÀngning ska vara Nevs betalningssvÄrigheter, som uppkommit som en följd av att Qingbo Investment underlÄtit att fullfölja sina finansieringsÄtaganden om totalt 1 150 miljoner kronor.

I sin ansökan till tingsrÀtten skriver man att affÀrsplanen hela tiden förutsatt att det finns en stark Àgare med vilja att finansiera Nevs drift- och utvecklingskostnader intill dess a Phoenixplattformen Àr fÀrdigutvecklad och produktionen uppnÄtt fullskalig kapacitet.

Men nĂ€mner Ă€ven att pĂ„gĂ„ende förhandlingar med tvĂ„ större OEM-tillverkare – bĂ„da lokaliserade i Asien – har fortgĂ„tt under rekonstruktionsperioden. Förhandlingarna ska tydligen ha intensifierats, framför allt med den OEM-aktör som har för avsikt att gĂ„ in som huvudĂ€gare i Nevs.

Förhandlingarna har resulterat i en avsiktsförklaring – vilket skrevs den 30 november – dĂ€r OEM-företaget förklarat sig villig att gĂ„ in som huvudĂ€gare i Nevs.

”Sammanfattningsvis finns det nu en skriftlig avsiktsförklaring mellan Nevs och en Större OEM-tillverkare om en kommande direktinvestering i Nevs, en investering som skulle sĂ€kerstĂ€lla fullföljandet av Nevs affĂ€rsplan och fortsatt bilproduktion i TrollhĂ€ttan,” Skriver Lars Eric Gustafsson i ansökan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2