Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yuriy chaban dreamstime.com Elektronikproduktion | 02 december 2014

4 miljoner till nytt innovationssamarbete

Den ekonomiska föreningen Innovativa Hudik har fÄtt 4 miljoner kronor av Region GÀvleborg för att starta ett nytt brett innovationssamarbete i Hudiksvall.
I föreningen Innovativa Hudik ingÄr Acreo Swedish ICT, Fiber Optic Valley, Hudiksvalls Hydraulikkluster och Hudiksvalls kommun samt Hudiksvalls nÀringslivs AB, HNA.

– Det finns ett behov av att kraftsamla för att Ă„stadkomma ett brett innovationssamarbete i norra HĂ€lsingland som tar grepp om bĂ„de tekniska och sociala utmaningar, sĂ€ger kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam.

Utvecklar nya sÀtt att stödja innovationer

Syftet med satsningen Àr att samordna aktörer med ansvar att stödja entreprenörskap sÄ att mÀnniskor, företag och akademi ska fÄ stöd för att sÄ snabbt som möjligt och med sÄ hög kvalitet som möjligt driva innovationsprocesser.

– Hudiksvalls kommun medfinansierar med arbetstid, hyreskostnader och kontanta medel, vilket innebĂ€r en total budget pĂ„ 8 miljoner kronor, sĂ€ger kommunchef Bengt Friberg som ocksĂ„ Ă€r ordförande i föreningen Innovativa Hudik.

Exempel pĂ„ aktörer Ă€r kluster som Fiber Optic Valley och Hydraulikklustret, forskningsinstitut som Swedish ICT, nĂ€ringslivsbolag och inkubatorer som Movexum och Åkroken. Almi och LĂ€nsstyrelsen Ă€r andra viktiga aktörer.

– Inom verksamheten kan de olika aktörerna lĂ€ra kĂ€nna varandra, arbeta fysiskt nĂ€ra varandra, ta del av varandras processer och utveckla nya sĂ€tt att samarbeta för att underlĂ€tta innovationer, sĂ€ger Henrik Sonerud, vd för OilQuick.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2