Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitry bomshtein dreamstime.com Analys | 05 december 2014

Blandade bud från industrin

Siffrorna för elektronikbranschen var nÄgot blandade under oktober mÄnad, enligt SCB.
OrderingÄngen för datorer, elektronikvaror och optik ökade med 8,6 procent jÀmfört med mÄnaden innan. JÀmfört med samma mÄnad förra Äret Àr det dock en minskning med 22 procent som bokförs. För elapparatur föll orderingÄngen frÄn september till oktober med 11,8 procent. JÀmfört med förra Ärets oktober Àr orderingÄngen 12,3 procent lÀgre.

”Majoriteten av industrins delbranscher redovisade en ökad orderingĂ„ng. Den delbransch som redovisade starkast utveckling var annan transportmedelsindustri vars orderingĂ„ng var ovanligt stark i oktober. Störst nedgĂ„ng redovisade industri för elapparatur. MĂ„nadsutvecklingen var positiv för den totala industrin dĂ€r hemmamarknaden ökade med 10,5 procent medan exportmarknaden minskade med 1,1 procent”, skriver SCB.

För industrin totalt ökade orderingÄngen i oktober med 3,7 procent jÀmfört med september, i sÀsongrensade tal. JÀmfört med oktober föregÄende Är ökade orderingÄngen med 1,6 procent, i kalenderkorrigerade tal.

Industriproduktionen

NÀr det gÀller industriproduktion ökade den jÀmfört med september med 10 procent för datorer, elektronikvaror och optik samtidigt som den ökade med 5 procent för elapparatur. JÀmfört med samma mÄnad förra Äret ökade produktionen inom datorer, elektronikvaror och optik med 12,6 procent och för elapparatur redovisades en minskning med 6,2 procent.

Produktionen inom industrin totalt ökade svagt i oktober med 0,2 procent jÀmfört med september, i sÀsongrensade tal. JÀmfört med oktober 2013 ökade produktionen svagt med 0,1 procent, i kalenderkorrigerade tal.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2