Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© george tsartsianidis dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 december 2014

Northland Resources i konkurs

Gruvbolaget Northland Resources har idag försatt sig sjÀlva i konkurs.
Northland Resources SE meddelar att respektive styrelse för följande legala enheter inom Northlands koncern: Northland Resources SE, de svenska dotterbolagen Northland Sweden AB, Northland Resources AB och Northland Logistics AB, det norska dotterbolaget Northland Logistics AS och det finska dotterbolagen Northland Mines OY och Northland Exploration Finland OY, har beslutat att ansöka om konkurs vid respektive jurisdiktion.

"PÄ grund av den senaste tidens utveckling dÀr gruppen investerare avbrutit förvÀrvsprocessen och att den tilltÀnkta finansieringslösningen dÀrmed inte har lyckats, vilket resulterat i en alltför anstrÀngd likviditetssituation, har respektive styrelse i samrÄd, dÀr lÀmpligt, med rekonstruktören i Sverige nÄtt slutsatsen att förutsÀttningarna för en fortsatt rekonstruktion inte finns och att förutsÀttningarna för konkurs finns till hands", skriver bolaget idag.

Exakt hur det pÄverkar underleverantörer i regionen fÄr framtiden utvisa. Klart Àr i varje fall att underleverantörerna nÀr det gÀller utrustning nu gÄr en tuffare tid till mötes.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1