Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© albert lozano dreamstime.com Elektronikproduktion | 12 december 2014

Inission köper mer av Incap

Svenska kontraktstillverkaren Inission fortsätter att flirta med finska kollegan Incap – och nu ökar man ägandet i bolaget till över 30 procent. Detta gör också att man budar på resten av bolaget.
Inission AB köpte igår, 11 december, 4'522'948 aktier i Incap, ett ägande som motsvarar 30,27 procent av aktierna i bolaget. Som en följd av förvärvet av nämnda aktier kommer Inission vara skyldiga att lägga ett obligatoriskt offentligt bud på samtliga övriga aktier och värdepapper som berättigar till aktier i Incap.

Inission syftar till att offentliggöra budet den 7 januari 2015 som senaste datum.

Inissions primära avsikt är dock inte att söka för avnotering av Incaps aktier från NASDAQ OMX Helsinki. Fredrik Berghel, vd på Inission AB säger:

"Inission var redan före aktie-köpet den största aktieägaren i Incap. Incap har sina utmaningar och Inission vill bidra till framgång för Incap. Inission har därför beslutat att öka sitt ägande ytterligare."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2