Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© snehitdesign dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 december 2014

Ouman gör satsning i Sverige efter sammanslagning

Fastighetsautomation, energieffektivisering och kundanpassade HVAC-styrningar ska nu tas till Sverige efter framgÄngar pÄ bland annat den finska marknaden. Och man gör det i ett samlat bolag.
– Vi har lĂ€nge varit vĂ€ldigt framgĂ„ngsrika i Finland och nu Ă€r det dags för oss att flytta fram positionerna Ă€ven pĂ„ den svenska marknaden, sĂ€ger Kristian Berghagen, General Manager pĂ„ Ouman AB

I Finland har Ouman lÀnge varit verksamma inom fastighetsautomation. Nu har den svenska delen av bolaget slagits samman med systerbolagen Enerpoint, som varit inriktade pÄ kundanpassade HVAC-styrningar för OEM marknaden, och Ekonor, som fokuserat pÄ energieffektiviseringstjÀnster för fastighetsÀgare och bostadsrÀttsföreningar. I november i Är gjordes en företagsöverlÄtelse och samtliga bolag ingÄr nu i Ouman AB.

– Det var tydligt att bolagen hade mĂ„nga beröringspunkter och omrĂ„den dĂ€r vi drar nytta av varandra. Exempelvis bidrar alla vĂ„ra tjĂ€nster och produkter till nĂ„gon form av energibesparing genom att de skapar en effektivare styrning. Nu Ă€r vi ett komplett företag med tvĂ„ utvecklingsavdelningar och tvĂ„ produktionsanlĂ€ggningar dĂ€r vi utvecklar och producerar skrĂ€ddarsydda kundanpassade lösningar och vĂ„rt egna produktsortiment, sĂ€ger Kristian Berghagen.

Ouman har idag totalt 250 medarbetare varav sex Àr stationerade i Sverige, nu Àr ambitionen att vÀxa pÄ den svenska marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1