Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© solarseven dreamstime.com Elektronikproduktion | 16 december 2014

ABB startar bolag med Hitachi

Det nya samriskbolaget de tvÄ bolagen nu startar upp ska arbeta med HVDC-system (överföring av högspÀnd likström, DC) i Japan.
Det nya bolaget med bas i Tokyo ska ansvara för konstruktion och leverans samt service av de DC-system som ingÄr i nya HVDC-projekt vilket innebÀr att ABB:s senaste teknik nÄr den japanska marknaden och dÀr Hitachi blir huvudentreprenör.

Hitachi och ABB kommer att Àga 51 respektive 49 procent av bolaget. Detta Àr första steget i ett strategiskt samarbete mellan de tvÄ bolagen för att bidra till utvecklingen av Japans elnÀt. Hitachi och ABB kommer att undersöka möjligheten att stÀrka relationen och bredda samarbetet till fler omrÄden i framtiden.

”Sedan den första utvecklingen pĂ„ 1970-talet har Hitachi deltagit i varje HVDC-projekt i Japan och har fortsatt att bidra till stabiliseringen av elnĂ€tet. Jag Ă€r övertygad om att etableringen av en ny verksamhet som kombinerar Hitachis och ABB:s styrkor kommer att bidra till att förse den japanska HVDC-marknaden med den nya teknik som krĂ€vs framöver. Genom att stĂ€rka och utöka HVDC-verksamheten via detta samarbete med ABB, som har starka meriter pĂ„ den globala marknaden, kommer Hitachi att fortsĂ€tta att bidra till stabiliseringen av Japans elnĂ€t”, sĂ€ger Hiroaki Nakanishi, ordförande och koncernchef för Hitachi, Ltd.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1