Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cookelma dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 december 2014

RUAG köper finska Patrias rymddivision

RUAG och Patria har tecknat en överenskommelse om försÀljning av Patrias rymddivision till RUAG Space.
AffÀren innefattar bÄde affÀrsmöjligheter och fasta tillgÄngar. Patrias 32 medarbetare kommer att anstÀllas i det nystartade företaget RUAG Space Finland.

”FörvĂ€rvet av Patria Space ger oss möjlighet att bredda vĂ„rt teknikkunnande och att stĂ€rka vĂ„r produktportfölj inom rymdelektronik. Det hjĂ€lper oss att ytterligare stĂ€rka vĂ„r position, frĂ€mst inom den kommersiella satellitmarknaden” förklarar Urs Breitmeier, vd RUAG.

”Patria Space och RUAG Space Ă€r bĂ„da leverantörer i vĂ€rldsklass av högkvalitativ och avancerad utrustning till rymd och har en bra strategisk matchning. För att vĂ€xa ytterligare inom rymdmarknaden sĂ„ ser vi att vĂ„r rymddivision har fler möjligheter till fortsatt utveckling genom att vara en del av RUAG Space, dĂ€r rymd Ă€r en uttalad strategisk prioritet” sĂ€ger Jukka Holkeri, Strategisk Chef Patria.

Patria Space erbjuder utrustningar för olika rymdapplikationer och Àr för nÀrvarande en del av Patria Systems Business Unit. Huvudprodukterna inom Patria Space Àr styrelektronik, primÀrkraftsystem och elektronikenheter med tillhörande testutrustningar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1