Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© demarco dreamstime.com Elektronikproduktion | 02 januari 2015

Inission tar nytt grepp om komponentköpen

Kontraktstillverkaren Inission i Munkfors har inlett ett samarbete med TTI gÀllande försörjning av komponenter med hjÀlp av VMI (Vendor Managed Inventories), eller leverantörsstyrda lager pÄ svenska.
Det nya avtalet innebÀr att TTI fÄr kontinuerligt tillgÄng till lagernivÄer och prognoser för ett sortiment komponenter. UtifrÄn den informationen lÀgger TTI sedan inköpsordrar direkt i Inissions ERP-system och bestÀmmer pÄ egen hand leveranstid och kvantitet. TTI mÀts sedan pÄ omsÀttningshastighet och leveransprecision som förvÀntas ligga vÀldigt nÀra 100 procent, skriver Inission.

Stig Leander, inköpschef för Inissionkoncernen, sÀger:

– Vi spar tid. SĂ€rskilt pĂ„ de billiga komponenterna som behövs i stora volymer. Artiklarna som vi har med inledningsvis stĂ„r för cirka 3 procent av Inission Munkfors inköpsvĂ€rde men nĂ€stan 10 procent av antalet orderrader. Eftersom systemen nu utbyter information med varandra automatiskt innebĂ€r det ett minimum av manuellt arbete vilket gör att bĂ„de Inission och TTI sparar en hel del tid pĂ„ det administrativa arbetet och kan anvĂ€nda den tiden pĂ„ mer strategiska uppgifter. Vi slipper att lĂ€gga mest tid pĂ„ sĂ„nt det Ă€r minst pengar i. Andra fördelar med VMI Ă€r att vi kan sĂ€nka vĂ„rt lager. Det pĂ„verkar bĂ„de kapitalbindningen och lagerhĂ„llningskostnaderna i en positiv riktning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2