Annons
Annons
Annons
Annons
© aydindurdu dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 januari 2015

Montex rivstartar efter Prosembly-förvärvet

Kontraktstillverkaren Montex i Jämjö hårdsatsar nu inför 2015 – mycket med tanke på de tillgångar som köptes ur maskintillverkaren Prosemblys konkursbo.

Under 2014 såg Montex en ökning på runt 30 procent. Mycket av detta beror på köpet av en del av Prosemblys konkursbo. – Vi har investerat mycket och vi har haft ambitionen att växa. Eftersom vi har hållit på med maskintillverkning tidigare passade det här oss väldigt väl, säger vd Eric Ullström. Detta nya projekt kräver samtidigt en hel del gällande logistik och inköp. Maskiner är ju som bekant ofta ganska stora tingestar. För ändamålet investerar nu Montex i ett nytt lagertält om 900 kvadratmeter. Eftersom man bland annat levererar på avrop mot USA kan man genom detta korta ledtiderna då det nu finns stora förvaringsytor.
"Vi tror att vi kommer att bryta igenom 100-miljonersvallen"
– Det här är något vi har haft ett uppdämt behov av men det har inte runnit över så pass att vi har beslutat om en investering tidigare. Nu när det sker tar vi i lite extra och skaffar oss överkapacitet för att kunna möta nya behov. Vi tror att det här nya projektet kommer att bli riktigt bra. Det är dock inte bara på maskinsidan Montex lyft. Företaget är sedan tidigare också starka inom Medtech och här fick man under året som gick en prestigeorder. Montex arbetar med produktion åt ett företag som tillverkar träningsutrustning för vaskulära operationer. – Själva produkten är en fantastik historia med mycket finmekanik involverat. Vi hoppas fortsätta utveckla samarbetet med denna kund. Avslutningsvis kan sägas att Montex spår ett omsättningsmässigt starkt år 2015 med en god orderingång. – Vi tror att vi kommer att bryta igenom 100-miljonersvallen, avslutar Eric Ullström.
Annons
Annons
2020-08-05 00:04 V18.8.2-1