Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz kula dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 januari 2015

Medfield Diagnostics AB skriver samarbetsavtal

Medfield Diagnostics och Hunter Medical Research Institute har tecknat en överenskommelse om att samarbeta kring forskning och kliniska studier avseende mikrovÄgsbaserad diagnostik av olika former av hjÀrnskador.
HMRI kommer att bidra med forskning och kliniska studier för att ytterligare utröna mikrovÄgsteknologins möjligheter inom medicinsk diagnostik. Syftet med samarbetet Àr att dokumentera och publicera resultat som kan bidra till förbÀttrad behandling av sjukdomstillstÄnd i hjÀrnan, inkluderande sÄvÀl stroke som andra typer av hjÀrnskador. Som en del av samarbetet kommer HMRI att köpa in Medfields Strokefinder MD100 och Medfield kommer att bistÄ med resurser för analys av mÀtresultat.

– Vi har stora förhoppningar pĂ„ Medfields teknologi och ser en rad intressanta möjligheter inom omrĂ„den som idag saknar relevanta lösningar, sĂ€ger Michael Nilsson, director of HMRI. Detta gĂ€ller inte minst detektion av traumatiska hjĂ€rnskador,

– HMRI Ă€r en utmĂ€rkt partner för Medfield, dels för den kompetens de besitter inom för Medfield intressanta omrĂ„den, men Ă€ven för deras förmĂ„ga att ligga i framkant nĂ€r det gĂ€ller att ta till sig ny teknologi, kommenterar Medfields VD, Dag Jungenfelt. Detta Ă€r ytterligare ett kvitto pĂ„ styrkan i Strokefinder-konceptet och dessutom ser det ut att bli bolagets första försĂ€ljning av MD100.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1