Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© blotty dreamstime.com Elektronikproduktion | 09 januari 2015

Blandat från industrin

Produktionen minskade svagt i november samtidigt som orderingÄngen visade en mer tydlig minskning. Industrin för elektronikvaror hade sÀmst utveckling gÀllande produktion.
Produktionen inom industrin minskade svagt i november med 0,2 procent jÀmfört med oktober, i sÀsongrensade tal. JÀmfört med november 2013 minskade produktionen med 5,0 procent, i kalenderkorrigerade tal. Det skriver SCB i statistik som idag slÀpptes.

Elektronikvaruindustrin redovisade störst nedgÄng (-14 procent oktober-november, -33,6 procent jÀmfört med november förra Äret). Inom industri för elapparatur ökade produktionen med 1,7 procent i november jÀmfört med oktober. Sett mot förra Ärets november lÄg produktionen 4,9 procent lÀgre.

GÀllande orderingÄngen för industrin totalt visade den en minskning i november med 1,1 procent jÀmfört med oktober, i sÀsongrensade tal. JÀmfört med november föregÄende Är ökade orderingÄngen med 1,1 procent, i kalenderkorrigerade tal.

Majoriteten av industrins delbranscher redovisade en ökad orderingÄng. GÀllande industri för datorer, elektronikvaror och optik redovisades en uppgÄng med 4,7 procent mellan oktober/november. JÀmfört med november 2013 Àr dock orderingÄngen 16,9 procent lÀgre.

OrderingÄngen för industrin för elapparatur sÄg en minskning oktober-november med 6,2 procent och jÀmfört med förra Ärets november en minskning med 9,8 procent.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2