Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© blotty dreamstime.com Elektronikproduktion | 09 januari 2015

Blandat från industrin

Produktionen minskade svagt i november samtidigt som orderingången visade en mer tydlig minskning. Industrin för elektronikvaror hade sämst utveckling gällande produktion.
Produktionen inom industrin minskade svagt i november med 0,2 procent jämfört med oktober, i säsongrensade tal. Jämfört med november 2013 minskade produktionen med 5,0 procent, i kalenderkorrigerade tal. Det skriver SCB i statistik som idag släpptes.

Elektronikvaruindustrin redovisade störst nedgång (-14 procent oktober-november, -33,6 procent jämfört med november förra året). Inom industri för elapparatur ökade produktionen med 1,7 procent i november jämfört med oktober. Sett mot förra årets november låg produktionen 4,9 procent lägre.

Gällande orderingången för industrin totalt visade den en minskning i november med 1,1 procent jämfört med oktober, i säsongrensade tal. Jämfört med november föregående år ökade orderingången med 1,1 procent, i kalenderkorrigerade tal.

Majoriteten av industrins delbranscher redovisade en ökad orderingång. Gällande industri för datorer, elektronikvaror och optik redovisades en uppgång med 4,7 procent mellan oktober/november. Jämfört med november 2013 är dock orderingången 16,9 procent lägre.

Orderingången för industrin för elapparatur såg en minskning oktober-november med 6,2 procent och jämfört med förra årets november en minskning med 9,8 procent.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1