Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jenfu cheng dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 januari 2015

Irriterat mellan Ericsson och Apple

Ericsson har försökt att fÄ till ett nytt licensavtal med Apple för teknik som bolaget har utvecklat - men Apple har hittills gett kalla handen. Nu ska domstolen avgöra.
Svenska telekom-bolaget Ericsson meddelade under onsdagen att de kommer att lÀmna in en klagan mot Apple Inc gÀllande teknologilicenser.

Det tidigare licensavtalet mellan bolagen har gĂ„tt ut och ett nytt avtal har inte kunnat skrivas trots tvĂ„ Ă„r av förhandlingar. Det innebĂ€r ocksĂ„ att Apple nu stĂ„r utan en licens för att anvĂ€nda Ericssons teknologi – nĂ„got som alla Apples smartphones och tablets Ă€r beroende av.

Den 12:e januari gick Apple till rÀtten för att hÀvda att de inte bryter mot en del berörda patent. Ericsson har nu svarat med att ge rÀtten i uppdrag att se över om Ericssons globala licenserbjudande för Ericssons standard-patentportföljer till Apple Àr rÀttvis, rimlig och icke-diskriminerande.

Kasim Alfalahi, Chief Intellectual Property Officer pÄ Ericsson, sÀger:

"VÄrt mÄl Àr att nÄ ett ömsesidigt gynnsamt beslut tillsammans med Apple. De har varit en uppskattad partner i flera Är och vi hoppas kunna fortsÀtta partnerskapet. Den globala delningen av teknik har skapat framgÄng inom mobilbranschen och tillÄtit nya aktörer att snabbt bygga framgÄngsrika företag. Vi anser att det Àr rimligt att fÄ rÀttvis ersÀttning frÄn företag som gynnas av den utveckling vi har gjort under loppet av de senaste 30 Ären."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2