Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nomadsoul1 dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 januari 2015

Acreo i satsning på det "smarta" hemmet

Ett nytt innovationsprojekt, drivet av Acreo Swedish ICT, ser dagens ljus. Projektet "HÄllbara öppna lösningar för det smarta hemmet" drar officiellt igÄng vid en kick-off i Kista den 16 januari.
Projektet HÄllbara öppna lösningar för det smarta hemmet samlar 25 partner i form av, kommuner, bostadsbolag och smÄ och stora företag. Syftet Àr att skapa en öppen gemensam teknisk plattform för tjÀnster och gemensamma affÀrsmodeller.

Tidigare etapper av projektet har skapat och testat lösningar pĂ„ enskilda lĂ€genheter, nu Ă€r det dags att skala upp projektet. I mer Ă€n 100 lĂ€genheter i Göteborg, Stockholm, Sundbyberg, VĂ€sterĂ„s och SkellefteĂ„ ska det “smarta
hemmet” skapas pĂ„ en gemensam plattform dĂ€r tjĂ€nster inom omsorg, energianvĂ€ndning och fastighetsautomation kommer att testas.

– Det hĂ€r ska bli jĂ€ttespĂ€nnande. Vi kommer att bygga upp en öppen plattform med öppna data. I en snar framtid kommer vi mĂ€nniskor ocksĂ„ att kunna kommunicera med alla möjliga produkter och tjĂ€nster tack vare Internet of Things – och det vill vi ocksĂ„ ta med i projektet, förklarar Claus Popp Larsen, Projektledare.

I delprojektet om fastighetsautomation bygger man upp en Internet of Things-plattform frÄn början, medan man i de andra delprojekten kommer att arbeta med migrationsscenarier. Man kommer ocksÄ att visa hur tjÀnster frÄn
tredjepartsleverantörer kan lÀggas till. SÀkerhets- och integritetsfrÄgor kommer ocksÄ att adresseras.

Vinnova finansierar med 10 miljoner kronor under tvÄ Är, medan parterna bidrar med 15 miljoner kronor. Projektet sparkar officiellt igÄng den 16 januari och under 2015 startar Swedish ICT Àven upp ett nytt affÀrs- och innovationsomrÄde med fokus pÄ just smarta hÄllbara hem och stÀder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2