Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© photodynamx dreamstime.com Embedded | 16 januari 2015

Parrot och e.solutions i rätten igen

Parrot SA har lÀmnat in en begÀran om skiljeförfarande mot e.solutions GmbH, ett samÀgt bolag av finska Elektrobit Corporation (EB) och Audi, dÀr de söker ersÀttning och/eller skadestÄnd i samband med ett leveransavtal.
Finska Elektrobit Corporation har fĂ„tt information om att en leverantör av e.solutions, Parrot SA, har lĂ€mnat in en begĂ€ran om skiljeförfarande mot e.solutions. Detta skedde vid den internationella skiljedomstolen i Internationella handelskammaren dĂ€r de söker ersĂ€ttning och/eller skadestĂ„nd till en summa om 9,4 miljoner euro i samband med ett fordonsleveransavtal. Platsen för skiljeförfarandet Ă€r MĂŒnchen, Tyskland.

Enligt Elektrobits egen undersökning av pÄstÄendet saknar det grund bÄde vad gÀller skÀlen och fordringsbeloppet.

PÄstÄendet bygger pÄ Parrot pÄstÄendet att e.solutions brutit ett leveransavtal mellan e.solutions och Parrot genom att inte bestÀlla Parrot-produkter för e.solutions nya infotainment programvarusystem. Parrot hÀvdar ocksÄ att e.solutions nya infotainment mjukvarusystem gör intrÄng i deras immateriella rÀttigheter.

Parrot har tidigare lÀmnat in en stÀmningsansökan mot e.solutions baserade pÄ samma avtal i Tribunal de commerce de Paris (Commercial Court Paris) som tillkÀnnagavs av EB den 4 april 2014 och har dÀrefter Äterkallat yrkandet som tillkÀnnagavs av EB den 22 september, 2014.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2