Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alphaspirit dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 januari 2015

Intuitive Aerial får certifiering i Frankrike

Svenska drönarbolaget Intuitive Aerials filmdrönare Aerigon har som första obemannade farkost i sitt segment godkänts för typ-certifiering av den Franska luftfartsmyndigheten Direction Générale de l'Aviation Civile, DGAC.
Godkännandet innebär ökad skalbarhet av försäljning i Frankrike och lägger grunden för fortsatt
certifiering inom Europa. Intuitive Aerials vd Robin Kahlbom säger:

– Typ-certifiering är en av grundpelarna i vår unika produktstrategi. Det är mycket glädjande att det omfattande arbete som ligger till grund för detta faller väl ut. Med godkännandet på plats belastas inte kunderna av luftfartsmyndighetens
granskning av den enskilda farkosten i samband med att den tas i bruk. På liknande sätt som reguljär luftfart, och till skillnad från hembyggda system och så kallade RTF-lösningar, får vi en unik fördel genom att våra kunder enkelt kan
rotera piloter mellan flera farkostexemplar och ta dem över landgränser utan nya flygprov och tidskrävande ansökningsprocesser.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2