Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com Elektronikproduktion | 23 januari 2015

Watty får in 10 miljoner kronor

Watty, en svensk energidatastartup, har sÀkrat 10 miljoner kronor i finansiering för att ta sin lösning för energibesparingar i hemmet till marknaden.
Investeringen kommer frÄn affÀrsÀnglar, finska energiteknikfonden Cleantech Invest och Energimyndigheten. Företagets mÄl Àr att eliminera energislöseri i alla vÀrldens hem och byggnader. Detta krÀver att alla enkelt kan förstÄ hur man pÄ smartaste sÀtt gör för att spara pengar och energi i hemmet. Watty gör detta genom att med en enda enhet kartlÀgga hela hemmets energianvÀndning och visa hur mycket el som gÄr Ät till vÀrme, tvÀtt, matlagning och sÄ vidare.

Wattys tekniska lösning bygger pĂ„ forskning frĂ„n KTH om hur man direkt ur elmĂ€tardata kan urskilja vilka apparater som anvĂ€nts – en teknik som pĂ„minner om röstigenkĂ€nning. Med denna metod behövs inte lĂ€ngre mĂ€tare pĂ„ enskilda apparater, vilket gör lösningen billig, enkel att anvĂ€nda och skalbar.

− Idag slösas mer energi i vĂ„ra hem Ă€n i alla andra delar av samhĂ€llet – tillsammans! Att göra vĂ„ra hem energismarta Ă€r det bĂ€sta vi kan göra för klimatet som privatpersoner. Vi pĂ„ Watty har utvecklat den första produkten som gör det vĂ€ldigt enkelt för anvĂ€ndaren att förstĂ„ att ta tillbaka kontrollen över sina energikostnader. PĂ„ framtidens energimarknad kommer den hĂ€r typen av tjĂ€nster vara en sjĂ€lvklarhet i varje hem, sĂ€ger Hjalmar Nilsonne, grundare och vd pĂ„ Watty.

Alexander Lidgren, Managing director pÄ Cleantech Invest gÄr i samband med investering in i Wattys styrelse.

− De senaste fem Ă„ren har jag tittat pĂ„ i princip varje miljöteknikbolag som startats i Norden och Watty Ă€r tveklöst ett av de intressantaste casen jag har sett. Men minst lika viktigt Ă€r teamet bakom produkten. De har rĂ€tt kompetens och drive för att lyckas – dessutom Ă€r det ett team som har vĂ€ldigt kul, sĂ€ger Alexander Lidgren.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-1