Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nomadsoul1 dreamstime.com Elektronikproduktion | 28 januari 2015

Vinnova ska stödja innovation i offentlig verksamhet

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och VINNOVA fördjupar samarbetet för att stärka innovationsförmågan i offentlig verksamhet - bland annat gällande användning av ny teknik.
SKL och VINNOVA ska gemensamt erbjuda stöd till kommuner, landsting och regioner för att utveckla ledarskapet och de organisatoriska förutsättningarna för innovation. Samarbetet ska även stimulera utveckling av smarta välfärdstjänster med stöd av ny teknik.

-
‚Äď Det finns ett stort intresse hos SKL:s medlemmar att utveckla nya och b√§ttre tj√§nster f√∂r att m√∂ta framtida utmaningar. Samarbetet med VINNOVA inneb√§r m√∂jligheter att utveckla, testa och inf√∂ra l√∂sningar som svarar mot behov som medborgare har idag och i framtiden, s√§ger H√•kan S√∂rman, vd, SKL.

√Ėverenskommelsen ska √§ven fr√§mja ett anv√§ndarperspektiv d√§r brukare och patienter √§r med och skapar v√§lf√§rdstj√§nsterna samt medverka till att nya l√∂sningar som utvecklas i en verksamhet sprids och kommer till anv√§ndning i andra delar av landet.

‚Äď Samarbetet med SKL √∂kar m√∂jligheterna f√∂r oss att g√∂ra satsningar som leder till att offentlig sektor blir en drivkraft f√∂r utveckling, spridning och anv√§ndning av innovationer och det ser jag som mycket viktigt, s√§ger Charlotte Brogren, generaldirekt√∂r f√∂r VINNOVA.

√Ėverenskommelsen bygger vidare p√• ett samarbete som parterna bedrivit sedan 2012 d√§r SKL och VINNOVA samarbetat i ett 10-tal utlysningar och genomf√∂rt ett 60-tal insatser i form av lokala, regionala och nationella m√∂tesplatser, utvecklingsprojekt och kunskapsinitiativ.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1