Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ginasanders dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 januari 2015

Volvo och Siemens i avtal om elbussar

Volvo Bussar och Siemens har tecknat ett globalt avtal om att leverera kompletta system för elbaserad busstrafik till stÀder.
Enligt avtalet ska Volvo Bussar leverera elhybridbussar och helt eldrivna bussar, medan Siemens ska leverera och installera laddstationer med laddkapacitet pÄ upp till 300 kW, för eldrivna fordon.

De tvÄ företagen har arbetat tillsammans med elektromobilitet sedan 2012, och nu fördjupas samarbetet ytterligare. Ett mÄl Àr att utveckla en standard för laddinfrastruktur sÄ att stÀder enklare kan övergÄ till elbaserad busstrafik.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt glada över att samarbeta med ett av vĂ€rldens största teknikföretag, som delar vĂ„r vision om elektromobilitet. Avtalet öppnar nya affĂ€rsmöjligheter och gör att vi kan hjĂ€lpa stĂ€der att övergĂ„ till hĂ„llbara och kostnadseffektiva system för allmĂ€nna kommunikationer, sĂ€ger HĂ„kan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

– Eldrivna bussar Ă€r ett viktigt verktyg i arbetet att göra vĂ„ra stĂ€der mer hĂ„llbara och gröna. Med Siemens och Volvos gemensamma teknologi och erfarenhet kan vi bidra till att forma nya och smarta kollektivtrafiklösningar, sĂ€ger Ulf Troedsson, VD Siemens AB.

De bĂ„da företagen har redan levererat en lösning med tre elhybridbussar och fyra laddstationer till Hamburg dĂ€r bussarna trafikerar stadens nya ”Innovations-linje”. Under 2015 ska flera helt eldrivna bussar, elhybridbussar och laddstationer levereras till Göteborg och Stockholm.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2