Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cumypah dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 mars 2015

Elektroautomatik föreläser på Chalmers

Automationsföretaget Elektroautomatik försöker hålla sig framme och visa upp företaget och dess kompetenser för framtidens ingenjörer.
Masterstudenter från kursen Bildanalys lyssnade till Erik Danauskis från Elektroautomatik när han talade om industriella tillämpningar av bildanalys med automatisk mätning och kontroll med visionsystem

Artur Chodorowski, kursledare och doktor i forskargruppen biomedicinsk elektromagnetik, tycker att det är viktigt att visa för studenterna hur det ser ut i arbetslivet, utanför föreläsningssalarna.

– Jag tycker att Erik gör ett utomordentligt jobb som visar studenterna hur det ser ut i industrin. De får se vilka problem och utmaningar man jobbar med och vikten av bildbehandling/bildanalys, datorseende och automatisering i industriella uppdrag och projekt. Studenterna får möjlighet att relatera sina teoretiska kunskaper till praktisk användning, säger Artur Chodorowski, kursledare och doktor i forskargruppen biomedicinsk elektromagnetik.

Kursen Bildanalys ingår i tre stycken masterprogram: Medicinsk teknik, Kommunikationssystem samt Systemteknik, reglerteknik och mekatronik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2