Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© milan jurkovic dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 april 2015

ABB öppnar ny tillverkning i Tjeckien

ABB inviger nya fabriksanlÀggningar i Tjeckien för bland annat tillverkning av luftisolerade mellanspÀnningsstÀllverk, mÀttransformatorer och system för stÀllverksautomation.
Nya tillverkningsenheter för luftisolerade mellanspÀnningsstÀllverk och mÀttransformatorer lokaliseras vid ABB:s fabrik i Brno, landets nÀst största stad. En ny fabrik för stÀllverksautomation ska ocksÄ uppföras med placering nÀra ABB:s befintliga fabrik i staden Trutnov, nordöst om huvudstaden Prag.

I Brno har ABB:s mellanspÀnningsverksamhet tillverkning av luftisolerade stÀllverk, mÀttransformatorer och sensorer samt en serviceenhet och ett forsknings- och utvecklingscenter. Utbyggnaden stödjer ABB:s plan för global tillverkning enligt strategin Next Level i syfte att accelerera hÄllbart vÀrdeskapande, skriver bolaget. AnlÀggningen kommer att uppta en yta av runt 13'000 kvadratmeter och öka tillverkningskapaciteten för stÀllverk med 25 procent. Ett av de högteknologiska inslagen blir den hel- och halvautomatiserade gjutningen av mÀttransformatorer med hjÀlp av ABB:s avancerade robotar.

Trutnov Ă€r ABB:s största europeiska center för konstruktion av styr- och automationssystem för stĂ€llverk. Efter mer Ă€n tvĂ„ decennier av verksamhet inne i staden flyttar ABB nu sin verksamhet till industriomrdet KrkonoÅsk, dĂ€r en 8'500 kvadratmeter stor anlĂ€ggning ska öppnas, inklusive tillverkning, teknikutveckling och provningsanlĂ€ggning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2