Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nomadsoul1 dreamstime.com Elektronikproduktion | 23 april 2015

Partnertech: -2 miljoner i resultat efter skatt

Kontraktstillverkaren Partnertech närmast tangerade siffrorna från det första kvartalet 2014 med ett rörelseresultat om 2 miljoner kronor (1) och ett resultat efter skatt om- 2 miljoner kronor (-2).
I första kvartalet ökade omsättningen med 14 procent jämfört med motsvarande period 2014 och landade på 626 miljoner kronor (548).

Vd Leif Thorwaldsson kommenterar:

"Omstruktureringsprogrammet i Metal Precision divisionen har fortsatt in i första kvartalet för att sänka kostnadsmassan och därigenom nå lönsamhet på lägre volymer. Den rådande försiktigheten inom Olja&Gas har påverkat verksamheten inom Metal Precision. etta medförde att vi i kvartalet inte nådde den volym vi hade planerat våra neddragningar mot. Vi ser dock fortsatt ökad aktivitet i Metal Precision Technology divisionen där vår andel i pågående och planerade infrastrukturprojekt inom Olja&Gas området stadigt ökar."

"Aktiviteten inom försvar har också ökat något i slutet av kvartalet och bedöms inte falla ytterligare i närtid. Den växande efterfrågan inom CleanTech som vi såg under slutet av förra året har påverkat Electronics och Systems Integration positivt i kvartalet och vi ser en fortsatt god utveckling inom CleanTech. I kvartalet har vi även tecknat samarbetsavtal som väsentligt utökar vårt samarbete med existerande kunder inom både MedTech och Industri."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1