Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nyul dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 april 2015

Hanza bygger ut fabriken

Det går bra för Hanza Mechanics i Årjäng. Nu väntar nyanställningar och utbyggnad efter bland annat ett nytt kontrakt med Siemens.
Sju maskiner har tillkommit i den nyaste delen hos Hanza Mechanics i Årjäng. Nu planeras också för en utbyggnad. Företagets 4'000 kvadratmeter kommer att utökas med runt 400 ytterligare. Omsättningen bedöms landa någonstans runt 130-140 miljoner kronor efter det nya kontraktet, fördelat på snart 70 anställda, skriver Nwt:s arbeteekonomi.se.

En anledning till satsningen är det konsolideringsarbete som pågår inom mekanikverksamheten hos Hanza:

– Hanza har beslutat att verksamheten i Töreboda ska flyttas till oss, detsamma gäller Göteborgsfabrikens verksamhet som flyttar till Hanza Electronics i Årjäng, säger fabrikschefen Ola Svensson till Nwt.

Samtidigt ser företaget kompetens som en av de största utmaningarna inför framtiden. Ola Svensson säger till tidningen att de dammsuger efter ny kompetens i och med att de vill nyanställa men att det är svårt att hitta rätt personal inom speciellt svarv.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-2