Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Omnisys Komponenter | 11 maj 2015

Svenska Omnisys får storkontrakt för MetOp-satelliter

Omnisys Instruments har fått ett kontrakt med den europeiska rymdorganisationen ESA för leveranser av mottagare till metrologiska satelliter.
Kontraktet gäller för komponenter till den andra generationen av satelliter i MetOp. Det handlar om 118 GHz-mottagare som är del av ett instrument kallat Micro Wave Imaging radiometer, eller MWI, och som tillverkas av Airbus Defence and Space i franska Toulouse. Det är också Omnisys första ESA-uppdrag.

Kontraktet sträcker sig över fyra år och mottagarna kommer att användas i tre satelliter som skjuts upp med sju års mellanrum. Den första uppskjutningen är tänkt att ske 2020-2021.

Produktionen kommer att ske i Göteborg och ordervärdet ska ligga på runt 40 miljoner kronor, skriver Göteborgsposten, som också skriver att kontraktet har lett till nyanställningar inom utveckling och design.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2