Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aydindurdu dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 maj 2015

Elektronikkonsult slår ett slag för kiselkarbid

Kraftelektronik-företaget Elektronikkonsult ser i kiselkarbid en bit av framtiden. Nu vill man hjälpa till att sprida kunskap genom bland annat konferensen IsiCPEAW.
Elektronikkonsult är sedan en tid tillbaka engagerade i SiC Power Center - en plattform för industrisamarbete som drivs av Acreo Swedish ICT, KTH och Swerea KIMAB. Inom ramarna för samarbetet vill parterna introducera kiselkarbid-kraftelektronik inom olika applikationer.

Tack vare bolagets engagemang i centret fick Elektronikkonsult också stöd för ett projekt gällande att utveckla en motordrift baserad på kiselkarbid. Syftet var att specifikt utvärdera energibesparingar, tillförlitlighet och robusthet.

”Resultaten i form av energibesparingar är anmärkningsvärt bra, med energiförluster som minskas med hälften jämfört med konventionella IGBT-transistorer", säger vd Vidar Wernöe.

Den 27-28 maj är det också dags för den internationella kiselkarbidkonferensen ISiCPEAW 2015 som går av stapeln i Stockholm. Hittills är deltagare från 16 länder anmälda, hälsar Vidar Wernöe.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2