Elektronikproduktion | 19 september 2000

Combitech Systems gör ny radiolänk

Combitech Systems AB har fått en beställning från Ericsson Microwave Systems i Kista på en radiolänk för militärt bruk. Uppdraget sträcker sig fram till december 2001. Beställningen är värd ca 10 mkr.
Radiolänkutrustningen används av försvaret när olika enheter, som är grupperade i terrängen, behöver snabb datakommunikation. Systemet medför dubbelriktad trafik mellan en centralstation och upp till 15 slavstationer. Radiolänken använder sig av adaptiv frekvenshoppning som ger ett ökat skydd mot avlyssning och störning.

- Med introduktionen av nya ledningssystem krävs ett nytt sambandssystem bl a för att kunna överföra mer information med högre datahastighet. Strukturen på data är också helt annorlunda med mycket av trafiken baserad på IP-teknologi, säger Jan Helders, projektansvarig på Ericsson Microwave.

- Det här uppdraget stärker vår position som leverantör av avancerade tekniska realtidssystem, där vi kan utnyttja våra kompetenser inom hård- och mjukvara, säger Håkan Lavin, affärsenhetschef på Combitech Systems i Växjö.

Programvaran som levereras av Combitech Systems i Växjö är ett realtidssystem som tillhandahåller all funktionalitet mot radiodelen. Elektronikenheten som utvecklas i Jönköping består av två stycken datorer för att ge systemet önskvärd prestanda och framtida expansionsmöjligheter.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1