Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pelfophoto dreamstime.com Embedded | 18 maj 2015

Prevas partner till IoT Sverige

Prevas har nu anslutit sig till det strategiska innovationsprogrammet för Internet of Things, dÀr nÀringsliv, offentliga sektorn och akademin kraftsamlar för ökad internationell konkurrenskraft och för att hitta lösningar pÄ globala samhÀllsutmaningar.
IoT Sverige Àr en nationell satsning med mÄl att Sverige ska bli bÀst i vÀrlden pÄ att utnyttja fördelarna med sakernas internet.

– Prevas har lĂ„ng och gedigen erfarenhet av att stödja olika branscher med lösningar inom Internet of Things-omrĂ„det och vi Ă€r mycket glada att Prevas nu ansluter sig till vĂ„rt innovationsprogram, sĂ€ger Torbjörn FĂ€ngström huvudansvarig inom IoT Sverige.

Det strategiska innovationsprogrammet Internet of Things (IoT Sverige) Àr ett lÄngsiktigt program med stöd frÄn VINNOVA, Energimyndigheten och Formas samt organisationer frÄn svensk industri, akademi och offentlig sektor. Idag stöds IoT Sverige av 19 partners, sÄsom ABB, Ericsson, HiQ, SICS, Prevas, Uppsala universitet med flera.

– För att upprĂ€tthĂ„lla konkurrenskraften pĂ„ en snabb förĂ€nderlig marknad mĂ„ste intelligens och kommunikationsmöjligheter allt mer byggas in i produkter och processer. DĂ€rför ser vi det som en sjĂ€lvklarhet att Prevas aktivt deltar i denna nationella satsning. Internet of Things Ă€r ocksĂ„ ett av Prevas fokusomrĂ„den. Tillsammans med övriga parters ska vi se till att resultaten frĂ„n innovationsprogrammet leder till att svensk industri blir konkurrenskraftigare, sĂ€ger Björn Andersson affĂ€rsutvecklare pĂ„ Prevas.

– Industri 4.0, Internet of Things och molnlösningar skapar nya kundbehov och nya möjligheter för industrin. Att förstĂ„ och att ta till sig dessa nya möjligheter och den nya tekniken Ă€r helt avgörande för svensk industris fortlevnad. Prevas unika bredd och djupa kompetens inom dessa omrĂ„den gör oss till en komplett och strategisk partner för vĂ„ra kunder, fortsĂ€tter Björn Andersson.

Internet of Things, eller sakernas internet, Àr ett samlingsbegrepp för den utveckling som innebÀr att maskiner, fordon, gods, hushÄllsapparater, klÀder med mera. förses med smÄ inbyggda sensorer och datorer som Àr uppkopplade och ger information om vad som hÀnder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1