Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© joingate dreamstime.com Elektronikproduktion | 25 maj 2015

Scanfil vill köpa Partnertech

Finska kontraktstillverkaren Scanfil har sneglat på Partnertech och kommit fram till att det finns flera förtjänster i att kombinera de båda bolagen. Vilket är anledningen till att Scanfil har lämnat ett kontanterbjudande till aktieägarna i Partnertech.
Scanfil har lämnat ett ett rekommenderat kontanterbjudande till aktieägarna i Partnertech om att överlåta samtliga aktier i Partnertech till Scanfil för 35 kronor per aktie. Det innebär cirka 443 miljoner kronor.

‚Äď Den h√§r transaktionen kommer att ge Scanfil, och √§ven Partnertech, m√∂jligheten att ut√∂ka sin verksamhet och tj√§nsteutbud till f√∂rm√•n f√∂r kunder, investerare och anst√§llda. Det sammanslagna bolaget kommer att vara den ledande kontraktstillverkaren p√• den nordiska marknaden med ett mycket omfattande tj√§nsteutbud och fabriksn√§tverk samt en stark global n√§rvaro. Scanfil ser flera f√∂rtj√§nster i att kombinera de b√•da f√∂retagen och ser fram emot att ta den nya gruppen till n√§sta niv√•, s√§ger Harri Takanen, ordf√∂rande i styrelsen f√∂r Scanfil.

Om erbjudandet accepteras, och n√§r det √§r slutf√∂rt, kommer Scanfil tillsammans med ledningsgruppen f√∂r Partnertech, ta fram en strategi f√∂r Partnertechs verksamhet som en del av Scanfil. I och med att den finska kontraktstillverkaren kommer att forts√§tta att optimera sin struktur kan det inte uteslutas att vissa platser och funktioner ‚Äď oavsett om de √§r Scanfils eller Partnertechs ‚Äď kommer att p√•verkas av erbjudandet.

Partnertechs styrelse √§r positivt inst√§lld till erbjudandet och har rekommenderat aktieinnehavare att acceptera. De tv√• st√∂rsta aktie√§garna i Partnertech, Bure Equity AB och AB Traction ‚Äď som tillsammans innehar cirka 65,9 procent av det totala antalet aktier ‚Äď har √•tagit sig att acceptera erbjudandet.

Anmälningsperioden för erbjudandet beräknas påbörjas omkring den 27 maj 2015 och löper ut den eller ca 23 juni 2015. För att det ska gå igenom krävs det att erbjudandet accepteras i sådan utsträckning att Scanfil blir ägare till mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Partnertech.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1