Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 december 2000

gigaAnt Bluetooth certifierad

gigaAnt, dotterbolag till Hexagon Wireless, har som första svenska antenntillverkare blivit certifierat som Bluetooth Solution Provider av Ericsson Microelectronics. Detta uppges i ett pressmeddelande.
Ericsson Microelectronics AB har certifierat gigaAnt AB (Hexagon Wireless) som Bluetooth Solution Provider av antenner för BluetoothÔ applikationer. Tidigare har endast en antenntillverkare i Japan blivit certifierad. MĂ„let för Ericsson Microelectronics Ă€r att Bluetooth teknologin ska finnas tillgĂ€nglig för alla som vill implementera den i sina produkter. För att uppnĂ„ detta, har Ericsson skapat en global kompetensresurs som kallas "Certified Bluetooth Solution Provider".
"Certifieringen av gigaAnt gör det lÀttare för andra företag att hitta en kvalificerad antennpartner", sÀger Ric Roetering, vice VD pÄ gigaAnt.

gigaAnt Àr ett nybildat företag med fokus pÄ optimala antennlösningar för 2.4 GHz-bandet. Företagets avsikt Àr att inom tre Är pÄ vÀrldsbasis bli en leverantör Ät företag som tar upp Bluetoothteknologin.
gigaAnt Àr grundat av Moteco, tillverkare av antenner till mobiltelefoner.

BÄde gigaAnt och Moteco ingÄr i Hexagon Wireless som Àr noterad pÄ Stockholmsbörsen (Hexagon) och omsÀtter sex miljarder kronor per Är.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1