Annons
Annons
© blacksnake dreamstime.com Komponenter | 01 juni 2015

NXP Semiconductors säljer RF Power-verksamheten

Det duggar tätt mellan förvärven och avyttringarna inom halvledarindustrin. I slutet av förra veckan kom nederländska NXP överens med kinesiska Jianguang Asset Management.
Affären innebär att NXP Semiconductors N.V. säljer sin RF Power-enhet till Kina-baserade riskkapitalisterna Jianguang Asset Management Co. Ltd (JAC Capital) för 1,8 miljarder dollar.

NXP:s RF-effektförstärkare är fokuserade främst på den cellulära basstations-marknaden, men med potentiella framtida tillväxttillämpningar inom områdena som industribelysning, nästa generations matlagning och fordons elektroniska tändsystem.

"Skapandet av ett nytt bolag med fokus på RF-effektförstärkaren på marknaden är en banbrytande affär för JAC Capital och en viktig affär för våra kunder", säger Richard Clemmer, NXP:s koncernchef.

Enligt avtalet går hela affärsenheten samt de 2'000 anställda över till ett nyinrättat bolag som förvärvas av JAC Capital. Med följer också alla relevanta patent samt NXP:s back-end-tillverkning i Filippinerna.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2